PERHATIAN!!!

BLOG INI TELAH BERPINDAH KE DOMAIN YANG BARU
KLIK SINI

PERHATIAN!!!

0

Category:

Blog ini berpindah ke domain baru
klik sini

Mission Possible Part 2-Final

1

Category:

Salam kepada semua pengunjung blog aku ni. Korang masih ingat lagi kan post aku yang sebelum ni . Kalau korang x ingt klik sini nak baca. Ini pula adalah sambungan daripada post tersebut dan yang terakhir....

Mesti korang nk tahu kan misi ape aku wat sebenarnya. Aku gtaw lah sebab aku da janji nk gtaw korang kan. Sebenarnya misi yang aku cakap tu ialah memindahkan blog aku dari blogspot ke wordpress self-hosted. Kenapa tiba-tiba aku beralih arah ni???bukan ape..aku masih sayangkn blogspot..hehe..tapi aku ade wat satu projek ni yang memerlukan aku beli hosting+domain.

So, alang2 dah beli tu aku pakai dengan sebaik mungkin je la kan. Aku dah pindahkan semua post2 aku kat blog ni ke domain baru tu. So, masih cam dulu lagi, tapi ade la ckit2 perbezaan kan..

Aku kalau boleh nak pakai lagi blog lama ni tapi aku xtaw nak buat ape kt blog ni. So , nk mintak idea dari korang sume lah k. Kalau aku wat macam rakandaus ni ok x??idea je..xtaw lg nk wat cmne.....

Aku rase itu je kot untuk post kat blog ni. Selamat berjumpa di blog baru aku okeh. Hope korang selalu2 la lepak kt blog baru aku tu...

akuseorangblogger telah berpindah ke domain baru. Klik sini
ataupun
http://www.fiziblogger.com

Mission Possible Part 1

3

Category:

Salam kepada pengunjung2 yang singgah ke blog aku ni. Wah, memang tenang rasanya hidup aku ni bila da abis exam..hehe.Waktu2 cmni ni Orang lain dok tengah syok tido tapi aku masih dok ngadap lappy kesayangan aku ni. Bukan ape, aku baru je habis selesaikan satu mission aku..hehe. Mesti korang nak tahu kan pebenda la mission malam2 buta ni yang aku buat ni....

Opsss....mintak maafla korang..bukan xnak gtaw tapi belum tiba masanya lagi. Aku akan gtaw korang sume tapi tunggula dalam 2 3 hari lagi bila semuanya da selesai. Tapi aku gtaw awal2 la yang mission ni mission kecik2 je ,xde la gempak sangat.

So, jangan lupa ok selalu2 la jenguk blog aku ni n jangan lupa gak untuk tinggal jejak..senang aku nak berguling2 ke blog korang pulak...

sekian..salam..

Handphone Aku..............

6

Category:

Akhirnya tamat la sudah peperangan aku untuk sem ni. Fuh, memang lega gile ar. Pasni memang aku leh enjoy ar puas2..hehe. Tapi disamping aku dok gembira meraikan tamatnya exam final aku, ade pulak perkara yang sedih bagi aku la yang terjadi. Haish..memang da takdir la...

Ape pulak perkara sedih yang terjadi ni ??Hari last aku exam tu handphone kesayangan aku telah dicurik!!!Bangang punya pencuri..nak curi handphone pun tinggalkan la sim card...huhu. Abis semua no. contact aku ilang. Memang redha je la aku bila perasan handphone aku dah dicurik...da memang benda nak jadi..terima je la kan...

Semalam aku terus gi celcom centre kt PJ...buat sim card baru tapi still pakai no hp lama tu la, malas la nak tukar2 no ni,kang nak kene bgtaw semua org yang aku kenal pulak satu hal kalau pakai no baru kan..lagipun sayang no hp lama tu..hehehe...

Read More

[Video]Haiwan Pun Tahu Merpertahankan Kawannya, Tapi Kita.....?

1

Category:

Salam, wah kali ni tajuk entri aku agak panjang la jugak kalau nak banding dengan entri2 sebelum ni kan. Tapi xpe, walaupun panjang aku harap ia dapat beri pengajaran kat kita semua. Arini awal aku bangun x cam biasa sebab pikir nak study pagi2 bagi senang ilmu masuk. Sambil2 tu buka la kosmo online baca2 berita terkini kan dan aku terbaca 1 kisah yang menarik perhatian aku.

Tajuk entri kt atas tu la yang nak cerita kt blog aku ni. Kejadian ni terjadi kt London la bukan kt negara kita..hehe..seekor tupai ni sanggup membahayakan nyawanya demi untuk mempertahankan kawannya walaupun kawannya tu da mati. Seekor2 burung gagak datang untuk makan bangkai kawan tupai tu, tapi tupai yang lagi satu tu still dok berdiri kat sini untuk halang burung gagak tu. Ni aku just ringkaskan je.Korang nak baca artikel penuh klik sini.. ni aku sediakan jugak video pasal tupai ni kt yang aku amik dari youtube...

Read More

3 Hari Tanpa "Si Dia"

2

Category: ,

Selesai sudah exam paper ku yang ke-4, tinggal lagi 2 paper yang akan aku tempuhi pada hari khamis nanti. Sementara dok tunggu mood study datang kembali, sempatla aku mencelah untuk update blog aku ni..hehe..

3 hari tanpa "si dia" ..fuh, mengancam tol tajuk kali ni. Aku ni memang xtaw la nak cakap macam mana, tapi memang betul la , aku memang xleh hidup la tanpa "si dia" ni. Memang boring tahap gaban wa cakap der. Sampai xtaw aku nak buat ape, memang tengah minggu final exam ni, study je la kan. Tapi aku nak tanya korang, leh ke korang do ngadap buku je, dk study 24 jam kan, aku rase korang pun xleh kan, nak study 2 jam pun da liat inikan pula 24 jam..hehehe..(aku la tu)..

Biasanya, aku study then rest jap smbil layan "si dia" ni la..hilang tension jap, tapi minggu lepas la minggu yang paling seksa bagi aku..dari hari jumaat(23/4) smpai hari ahad(25/4) "si dia" ni xde. Memang aku hilang arah terus(ayat gempak je)...tapi memang terasa la kehilangan "si dia" ni sangat2..member2 aku pun amat terasa kehilangannya...hehe..

Mesti korang dok pikir2 kan..sape la "si dia" yang aku maksudkan...hehe...meh ak gtaw.."Si Dia" tu ialah INTERNET....haha..waktu tu, kat U aku belajar ni dia tutup perkhidmatan wireless.So, xdapat la nak surf internet. Aku pun xtaw kenapa, tapi ade dengar2 gak sebab tmpat ak belaja ni dekat2 dengan tempat pilihanraya hulu selangor tu dan dia xnak pelajar terlibat , so tutupla wireless tu untuk 3 hari.....

Maybe ade hikmah kot disebalik perkara ni, salah satunya mungkin sebab aku kene study betol2 untuk exam final..hehe..selama ni dk study gak..tp study jap...layan FB punya lama...hehe...itu je untuk kali ni.Korang pun mesti ada yang memang xleh idup kan kalau takde internet ni....

sekian,salam....

Kes Rogol Semakin Menjadi-jadi

8

Category: ,


Alhamdulillah selesai sudah 2 paper untuk final exam ak, dan tinggal lagi 4 paper yang agak mencabar bagi aku . Sementara aku masih ade mase terluang ni eloklah rasanya aku update sikit blog aku ni kan. Sebelum aku cerita pasal tajuk entri kali ni aku nak terima kasih la kat korang yang sentiasa datang blog aku, support aku dari belakang, xde korang sapalah aku kan. Insyallah aku akan sentiasa jengok blog korang yang tinggalkan jejak kt sini.

Ok cukuplah tu membebel pasal benda lain. Tajuk entri aku kali ni berkaitan rogol..wahaha..ni first time aku wat tajuk pasal rogol ni. Aku bukan saje2 gatal nak buat tajuk ni, tapi sebab aku tengok benda ni da semakin menjadi2 pulak dalam masyarakat kita. Dan lebih teruk lagi ade kes yang budak2 yang xtahu ape2 lagi da kene rogol then ade yang kene bunuh...ish2..ape nak jadi dengan dunia sekarang kan...

Read More

Mr.Nuffnang Aku Suka Berjaga Malam??

8

Category:


Salam to all bloggers yang berjaya menjejak kaki secara maya di blog aku ni..hehe..Sebenarnya, aku da nak tido da ni sebab esok ade exam TITAS kul 8.30pg, tapi sebelum tido ni aku nak update la jap blog aku ni.

Entri ni pendek je sebab aku just nak gtaw korang ape yang aku perasan terjadi kat blog aku sejak kebelakangan ni. Kalau korang tengok tajuk entri aku tu rasenya korang da taw kan aku nak cakap pasal sape..hehee..Semestinya yang hot lagi popular tu la..Cik Nuffnang kita.

Read More

Maka Bermulalah ia.....

8

Category:


Salam semua kepada pengunjung2 yang setia mengunjung blog aku ni. Tanpa korang semua, blog aku ni macam x bernyawa la. Dalam post sebelum ni kalau korang ade baca, aku ada cakap ak sibuk skng and susah nak update blog. Tapi korang tengok je la skng ni..aku tengah update blog la ni...hehe..saje curi sikit masa study aku nk tulis post ni...

Sebenarnya aku tulis entri ni pun sebab nak gtaw je kat member2 blogger aku ni yang dengan rasminya exam final aku bermula..20 april 2010...ade sesetengah Universiti or kolej da start final and ade yang da abis n sronok bercuti da pun skng. Tapi aku yang dok kt UM ni baru je nak start..lambat lagi la cuti...

Ape2 pun, kita mesti cool walaupun exam da mula..hehe..untuk member2 aku yang baca post ni anda member2 blogger yang turut sama menghadapi final exam..gud luck to all of you n we will do our best ok!!

sekian, salam..

p/s:mengharap doa2 dari korang semua..tq all... ;)

20 Tahun Aku Hidup Didunia ini.....

13

Category:

Salam semua kepada pengunjung blog aku. Sebenarnya aku tak terlintas pun kat fikiran aku ni nak update blog sebab untuk waktu skng ni aku dok fokus kat final exam yang akan mula minggu depan, 20/4..So, minggu ni minggu study week la.

Apa kaitan tajuk entry kali ni dengan aku kan??mesti korang dok tertanya-tanya..hehe..sebenarnya hari ni tepat jam 12.01am, 15 april- genaplah aku hidup di dunia ni selama 20 tahun. Hari jadi aku hari ni. So, saje sambil dok study ni , tension dok stdy programming(data structure), aku pun isi la masa jap nak tulis post ni..

Selama aku hidup 20 tahun kat dunia ni, memang banyaklah pengalaman yang aku dapat, aku bersyukur sangat2 sebab dengan pengalaman2 yang aku ade itu lah, aku menjadi diri aku yang sekarang, n aku jugak bersyukur kpd Allah sebab masih memberi aku peluang untuk bernafas diatas dunia ciptaanNya ini.

Hari jadi aku kali ni seperti biasa, no celebration just like before, tambah2 pulak dok tengah fokus nak exam ni. Aku da biasa da, x mengharap hadiah or wish dari semua2 org yg aku kenal, cukuplah dari family aku sendiri.

Aku rasa cukuplah setakat ni dulu, aku nak sambung study lagi cikit. Sorry sangat2 coz aku memang jarang update blog aku sekarang. After all settle, aku nak aktif blogging semula....so..korang semua tunggu aku k...hehehe..

sekian, salam....

Sorry ...

2

Category:

Salam kepada pengunjung blog aku ni..post kali ni ak pendek je sebab aku nak inform kat korang semua yang aku sekarang sudah jarang update blog aku ni. Aku sibuk sangat2 bulan lepas n bulan ni . Pastu bulan ni pulak final exam , memang aku kalut la sekarang ni sebab banyak lagi subjek tak cover. So aku nak minta maaf kepada sapa2 yang visit blog aku ni kerana aku x visit blog korang semula. Insyallah bila semua dah selesai, aku akan aktif berblogging semula okeh.

Harap korang doakan kejayaan aku menghadapi final exam nnt.

Sekian...salam.

Malam Anugerah Kinabalu

4

Category:

Salam semua kepada pengunjung blog aku ni. Aku nak mintak maaf kat semua kerana sudah hampir 2 minggu aku tak aktif berblogging. Seriously aku cakap kat korang semua, aku memang sibuk 2 3 minggu ni. Biasa la kalau tengah belajar lagi kan, assignment mesti la banyak. Tambahan pula final exam semakin hampir, so pensyarah pun mula suruh hantar assignment. Itu sebab yang jadi sibuk aku untuk bulan ni...

Tapi takpe sebab, dalam sibuk-sibuk pun aku tetap cari masa nak update blog aku ni. Ok, da jauh aku merapu ni, berbalik pada tajuk entri aku tu. Malam Anugerah Kinabalu. Mesti korang tak tahu kan pasal ape entri aku kali ni lebih2 lagi yang tak pernah belajar kat UM. Tapi tak apa sebab aku aku story la sikit kat korang tentang ni.

Read More

Hasil Nuffnang

15

Category:

Salam kepada semua pengunjung blog aku ni. Aku nak minta maaf sangat2 sebab dalam minggu ni aku tak sempat nak blogwalking ke blog-blog member blogger aku. Sampai aku just bukak sekali je blog aku ni. Bukan malas tapi this week and next week aku sibuk sangat-sangat. Assignment berlambak kot kene hantar. Memang kelam kabut la dengan assignment ni.

Tapi hari ni da lega sikit sebab beban da ringan dah. Separuh assignmnet dah hantar. Cuma ade lagi separuh lagi next week kene hantar. So, masa yang aku ada ni, aku nak update la blog aku. Tajuk entri kali ni agak panas ni kebiasaannya la. Kalau cerita pasal cik nuff ni, ramai peminat..hehe..So, aku nak update la sikit hasil aku dengan cik nuff ni kan.

Read More

I Just Love Good Smelling People

1

Category:

Salam kepada semua pengunjung blog ini. Sebenarnya aku tak tahu nak tulis pasal apa, tapi aku kene update blog aku ni sebab da lama tak update. So, aku buat keputusan yang aku nak tulis tentang tajuk bagi minggu ke-2 Project Alpha Instant Cash Blogging iaitu "I Just Love Good Smelling People". Bagus gak tajuk ni kan..hehe.

Read More

Best Bits of Project Alpha Season 1

2

Category:

Salam sejahtera kepada semua geng2 blogger dan juga pengunjung yang datang ke blog aku ni. Hari ni aku nak tulis satu entri berkenaan project alpha yang mungkin ada dikalangan kita semua yang masih tak tahu lagi tentang benda ni..

Sebelum aku pergi lebih jauh, aku rasa eloklah aku terangkan dulu serba sedikit apa itu project alpha ni. Project Alpha ni merupakan tv show online yang pertama diMalaysia yang mana ia melibatkan top-top bloggers di malaysia ni.

Read More

5 Tips Menghadapi Temuduga

8

Category:


Salam dan selamat malam kepada semua pengunjung blog aku ni. Tadi aku tatae nak buat ape, so pergi la bilik member aku then ada pulak paper kat bilik dia. So, aku dok baca la paper tu and sambil dok baca paper tu aku terbaca la satu info yang best.

So, aku rase tak salah aku nak kongsi info ni dengan pengunjung-pengunjung blog aku ni sebab maybe ada yang tak tahu lagi kan. Artikel yang aku baca tu berkaitan dengan persediaan sesorang untuk menghadapi sesi temuduga. Terdetik di hati aku ni nak share benda ni sebab aku rasa temuduga ni kebanyakkan orang akan laluinya kan.

Read More

10 Tips Menambat Hati Lelaki

9

Category:


Salam diucapkan kepada semua blogger dan juga pengunjung ke blog aku ni. Hari ni aku terasa macam nak tulis pulak satu entri kat blog aku ni. Bukan apa, aku boring skng ni baru lepas study n lagipun aku nak update blog aku ni, share info dengan semua pembaca blog ini.

Ni merupakan 1st entri aku untuk bulan Mac. Bulan lepas aku just dapat buat 15 entri je. Kalau nak banding dengan otai blogger lain memang sikit sangat la entri aku sebulan..ehehe..tapi xpe..bulan ni aku target 20 entri(harap tercapai)...

Oklah, aku dah banyak merapu kat atas tu, berbalik kepada tajuk entri diatas iaitu 10 tips menambat hati lelaki. So, kalau fikir logik pun entri ni memang aku khas untuk kaum wanita je la kan, tapi kaum lelaki pun ok je kalau nak baca sebab ilmu tu tak mengira jantina kan(aku pun laki gak).. : )

Read More

Akaun Adsense DiBan

6

Category:


Salam Maulidurrasul kepada semua pengunjung website aku. Agak lama juga aku tak update blog ni rasanya. Bukan sebab aku sibuk tetapi sebenarnya aku tak ada idea nak tulis entri tentang apa..hehe..

Setelah aku pikir2...aku rase eloklah aku kongsi pengalaman aku diban oleh goole adsense ni. Sebenarnya sudah seminggu lebih dah akaun aku kene ban, cuma masa tu aku tataw sama ada nak tulis kat blog aku ataupun tak....and hari ni aku buat keputusan untuk share la dengan korang semua.....

Read More

Video Dalam Ka'abah: Betul Ke??

10

Category:


salam blogger kepada semua pengunjung blog aku yang tak seberapa ini. Hari kira sejarah la bagi aku dlm berblogging ni sebab aku buat 2 entri dlm satu hari. Tapi entri ni tak la panjang sangat. Entri ni aku just nak share dengan korang satu video ni.

Terdetik dijari aku ni nak wat entri pasal ni bila aku dok blogwalking ke blog-blog lain..then aku jumpe la entri pasal kaabah kat blog haqi1611..Baca entri dia tu, bagusla sebab info tambahan kepada kita kan(klik sini untuk baca entri dia) .Then pastu aku teringat la yang dulu aku pernah tengok video keadaan dalam kaabah ni....

Read More

Personal Coaching Adsense

0

Category: ,

Salam kepada semua pengunjung yang datang blog aku ni. Rasenya da 3 hari aku tak update blog aku ni,tataw nak tulis pasal apa,no idea at all.So,2 3 hari ni aku just blogwalking ke blog-blog gengblogger n baca la entri-entri yang best kan. Mana taw kot2 nnt dapat idea nak wat posting..hehe..

So, hari ni aku nak buat satu entri yang lebih kepada review produk la.Sebenarnya sudah lama aku nak tulis pasal bnda ni,tapi ada masalah sikit la yang tak dapat dielakkan. Dan hari ni dapat jugak aku tulis pasal benda ni..Aku punya entri kali ni berkaitan Servis Personal Coaching Adsense....

Read More

Nuffnang.......

30

Category:

salam blogger kepada semua pengunjung blog ni. Hari ni tak ade ape yang penting yang aku nak kongsi dengan pembaca blog aku ni.
aku just nak share dengan korang pasal nuffnang aku ni..ntahla nak kata berita gembira aku rase tak kot..tapi syukur la dengan rezeki yang kita dapat kan...

Semalam aku pergi online dekat kopitiam..maklumlah kt umah aku ni tak ade internet.Setelah 5 hari aku tak online , semalam sambil2 dok blogwalking ke blog-blog lain..aku
bukak la aku punya nuffnang akaun. Saje bukak nak tengok prestasi blog aku ni camne kan..

Read More

Aku Kembali!!

2

Category:

salam semua kepada blogger-blogger.Setelah 5 hari aku tidak mengupdate blog aku ni, hari ini aku akan mula mengupdate blog aku ni
seperti biasa kerana program homestay itu telah pun tamat semalam.

pengalaman yang aku dapat dari program tu memang berbaloi-baloi. kira tak rugi la aku korbankan cuti aku selama seminggu untuk ikut program ni.
sebenarnya untuk post kali ni aku tak berniat untuk tulis panjang-panjang. idea pun tak ada lagi ni..

so post kali ni just nk inform kat korang je yang aku da start blogging balik da..so pasni aku wat cm biasa yang aku wat la..
blogwalking..klik2 nuff..komen blog lain....okeh..tu je setakat ni..

sekian...

Cara Mudah Daftar Google Adsense

2

Category: ,

Salam semua kepada blogger-bloger sekalian..jam pun dah menunjukkan pukul 3 pagi...aku ingat nak buat entri pagi esok je..tapi pikir-pikir balik..buat sekarang la ..lagi pun mata tak mengantuk sangat lagi..dan entri ni pun aku pikir tak panjang la..

kebanyakkan dari korang mesti tahu kan google adsense..and sesetengah dari korang pun mesti tahu betapa susahnya nak apply akaun google adsense ni..dan aku juga percaya mesti ada antara korang juga yang pernah kene reject dengan google bila apply akaun adsense...(aku pun pernah..hehehe)...So, dlm entri ni aku ade la 1 cara mudah korang nak apply akaun google adsense..mudah klau korang ikut step....

Read More

Mulakan Nuffnang

2

Category:


salam semua kepada blogger-blogger yang mengunjungi blog aku ni...hari ni aku nak buat entri pendek je....aku just nak beritahu korang penambahan dalam blog aku ni....iaitu iklan nuffnang...aku dok tengok kebanyakkan blog orang lain ada iklan nuffnang ni...


so..baru sekarang aku nak try(tertinggal gak aku ni)...lagi satu yang mendorong aku nak try servis ni sebab ada terbaca tentang earning proof dari beberapa blogger yang sudah guna nuffnang ni...walaupun tidak la banyak earning tu..tapi terbukti yang nuffnang ni bukan scam kan....

Read More

Cara Meningkatkan Trafik ke Blog

6

Category:

Salam blogger kepada semua...hari ni aku nak share lagi dengan korang semua cara nak tarik trafik ke blog kita..mungkin sudah ada blogger-blogger lain yang telah membuat entri tentang ni..tapi mugkin ada lagi yang tak tahu cara-cara nak tarik trafik ni... seperti yang korang taw kan..trafik ni ibarat nadi bagi seseuatu blog itu..kalau tak ada trafik..blog itu tak akan memberi sebarang faedah kepada kita..kecuali personal blog...

trafik ni amat penting terutama bagi blog yang menjalankan biz online..kalau tak ada trafik maknanya tak ada pelanggan la...
dalam entri ni aku akan terang beberapa cara nk tarik trafik ke blog anda semua..free ada..berbayar pun ada...so..terus baca okeh..


Read More

Facebook : Apa Sudah Jadi....

0

Category:

Salam semua kepada pengunjung blog ni...entri kali ni aku nak cite sikit la pasal facebook ni...entri ni just nak bagi pandangan aku je..nak share dengan pembaca-pembaca blog aku ni..









Kebanyakkan penduduk di dunia ni taw pasal facebook ni yang merupakan satu website jaringan sosial yang membolehkan kita berhubung dengan rakan2 kita ...sejak dari facebook ni mula diperkenalkan..penggunanya semakin ramai dan facebook juga telah menambahbaik websitenya untuk kemudahan pengguna-penggunanya...tapi aku tengok sejak kebelakangan ni....

Read More

Link Exchange : Siapa mahu??

8

Category:

Salam semua kepada blogger dan juga pembaca-pembaca blog aku ni...ari ni aku just nak buat entri pendek je dalam blog aku ni.. aku just nak menawarkan link exchange kepada sapa2 yang berminat...















Read More

Nuffnang Mulakan Charity Project Adik Ammar

2

Category: ,

Salam semua kepada pembaca-pembaca blog aku ni...semalam aku xupdate pun blog..tataw nak cakap pasal apa..hehe..ni pun xde idea sebenarnya tapi aku blogwalking ke satu blog ni..then ternampak la iklan nuffnang..

ape yang lain sangat pasal iklan ni sampai aku buat entri pasal ni hari ini...sebenarnya xde la special sangat just aku nak share je info ni kat korang semua..pasal kempen yang dijalankan kat gengblogger tu...Blogger-We Care Adik Ammar....

Read More

Internet Download Manager: Software Downloader Terbaik..

5

Category:

salam kepada semua blogger dan juga kepada pengunjung-pengunjung blog aku ni..aku baru je balik dari kelas ni ...3 jam duduk dalam dewan kuliah..beku..hehe..pasni ade kelas lagi..penat2..tp perkara biasa la tu kan..da nama pelajar...hehe....so, ade mase terluang ni aku rase nak update la blog aku ni..nak buat entri ckit..bg info kt pembaca-pembaca blog aku....

Ok..hari ni aku nak share ngan korang pasal satu software downloader yang memang power la..iaitu..Internet Download Manager 5.18(latest)....mungkin da ade antara korang yang da taw pasal software ni kan....aku pun sebenarnya da taw lame da pasal software ni...cuma aku tak guna je untuk mengdownload ape2 dari internet...sebab sebelum ni aku just guna orbit je....

Read More

sYok.Org: Online Portal yang Syok...

2

Category:

Salam blogger kepada semua pembaca-pembaca blog aku yang x seberapa ni....hari ni aku tak tahu nak update pasal ape kat blog aku ni...pikir punya pikir.. terlintas la kat kepala otak ni aku nak share ngan korang pasal satu portal yang selalu aku guna...iaitu syok.org: komuniti paling syok masa kini dan selamanya...







mungkin da ada antara pembaca-pembaca blog aku ni da taw pasal website ni...so yang da tahu xpe laa...aku just kongsi ngan korang je ..mane tahu ade yang tak kenal lagi syok.org ni kan....
ape yang best sangat kat website ni...???hmm...

Read More

Blogger We Care: Bantulah Adik Ammar

2

Category:

salam semua kepada pembaca-pembaca blog aku...kali ni hati aku tergerak untuk buat post pasal dugaan yang ditanggung oleh adik ammar...walaupun kempen ni da lame berjalan di gengblogger...aku berharap dapat membantu adik ammar ni sedikit sebanyak..aku da 2 3 hari da tampal ribbon kt sebelah tu dalam blog aku ni..cuma aku x buat entri je lagi...hari ni baru nak buat...

Untuk pengetahuan korang semua adik ammar ni menghidap penyakit jantung (PDA) sedangkan adik ini baru berusia 2 tahun! Korang leh bayang la cmne dugaan yang terpaksa ditanggung oleh adik ammar dan juga kedua ibu bapanya...korang leh baca kisah ni lebih lanjut di blog Puan Asmiza...















Setiap blogger yang menampal ribbon ni dalam blog korang tak kisah la kt post ke..sidebar ke..janji orang ramai leh nampak...akan menjana RM1 kepada adik ammar...walaupun tak banyak..yang penting keihklasan hati untuk membantu....

Read More

Screen Shot(SS) Hasil Adsense...UPDATE!!

18

Category: ,

Mula2 ingat nak tulis esok je pasal hasil dari adsense aku ni..tp pikir2 balik tak sabar la pulak nk kongsi dengan pembaca2 blog aku ni..hehe..benda baik tak salah kalau nak kongsi kan..boleh dijadikan pendorong kepada korang semua....

kalau korang baca post aku yang kedua..pasal domain percuma tu...aku ada bgtaw yang aku akan buat post pasal hasil adsense aku kan...so, inilah postnya...buat pengetahuan semua..adsense aku ni..aku pakai yang domain punya je..adsense for content tak menjadi lagi setakat ni...hehe...nk tahu hasil adsense aku??....cepat2 baca.....

Read More

Latest High Paying Keyword 2010

9

Category: , ,

Hari ni aku nak berkongsi dengan pembaca-pembaca blog aku ni tentang senarai high paying keyword(HPK) untuk tahun ni...tapi jangan lupa kerana hpk ni bukan permenant je ...nilai dia akan berubah-ubah mengikut keadaan..sumber aku untuk senarai hpk ni dari pelbagai website ....so korang pilihla yang mana berkenan ok...aku bg 100 senarai HPK kt korang...

No. High Keywords CPC ($)

1. Purchase Structured Settlements – 53.48
2. Mesothelioma Lawyers San Diego – 51.47
3. Secured Loan Calculator – 51.35
4. Structured Settlement Investments – 50.45
5. Endowment Selling – 50.35
6. Mesothelioma Patients – 50.23
7. Mesothelioma attorney san diego – 50.07
8. Austin Texas dwi lawyers – 50.03
9. New York Mesothelioma Lawyers – 50.01
10. Phoenix dui lawyers – 50.01
nk lagi....terus baca..

Read More

Demam Piala Dunia Bermula

0

Category: , ,

aku xtaw nk post pasal ape ni..boring gila..so, aku rase eloklah aku kongsi aktiviti aku ngn member2 aku ni ..enjoy!!

Tinggal lebih kurang 3 bulan je lg untuk ke satu event yang semua orang di seluruh dunia nantikan..FIFA World Cup 2010...walaupun kita merasakan 3 bulan tu masih lama lagi...tp demam piala dunia sudah pun bermula....

Salah satu event yang berlangsung sebelum bermulanya FIFA world cup ni...ialah FIFA World Cup Trophy Tour....dalam event ni...trophy piala dunia akan dibawa dari satu negara ke negara yang lain untuk tatapan orang ramai......dan yang paling penting ...MALAYSIA juga menjadi negara yang terpilih untuk ditayang trophy FIFA world cup itu.......Event itu ditaja rasmi oleh coca-cola...brrrr.........hehe..






Read More

Clickbank : Revolusi Perniagaan Internet

1

Category: , ,

Pasti korang tertanya2 apa itu clickbank??terutamanya kepada newbie2....bg otai2 yang da lama dalam bidang perniagaan internet ni..clickbank mugkin merupakan salah satu sumber pendapatan diorang yang menghasilkan profit yang banyak....

Nak kata aku pro pasal clickbank ni..x la jgak sbb aku pun belun pernah lagi profit dari clickbank ni...tp at least aku taw la ape itu clickbank...bg yang x taw clickbank tu apa....clickbank ni merupakan satu website yang menjual pelbagai barang2 DIGITAL...maksud digital disini ialah..barang2 yang tidak berbentuk fizikal(kalau ada otai baca and salah..tlong betulkan)....contoh yang paling jelas ialah ebook...sbb bila kita beli ebook..xde nya proses nk pos2 la...bungkus lagi...just bg email then penjual ebook itu akan hantar link download ke email kita..then kita just download la ebook tu dlam pc ....cmtu la lebih kurang produk digital ni....apa yang istimewa sangat clickbank ni.....???

Read More

Duit Forex

16

Category: , ,

Sebenarnya membuat duit menggunakan forex amatlah mudah jika kita tahu teknik yang betul. Beberapa bulan yang lepas aku juga pernah terlibat dengan forex ni. So, ape yang aku inform kat post ni adalah berdasarkan pendapat dan pengalaman aku sendiri. Aku akui yang aku mmg sentiasa mencari peluang untuk menghasilkan duit melalui internet kerana aku melihat buat duit melalui internet ni menjadi semakin popular dan kalau kene caranya...hasil mmg lumayan. Cara buat duit di internet ni banyak sebenarnya bg newbie2 yang baru nk berjinak2 dengan IM(internet marketing) ni...bg otai2 diorang taw la betapa bnyaknya cabang2 duit melalui internet ni.....

Sambil aku dk surf internet..aku pun terjumpa la satu web ni..kuasaforex...web ni ade jual ebook yang ditulis oleh encik nasir....boleh usha kat web tu kalau nak kenal sape orangnya nasir ni...aku pun da beli ebook dia tu.....pada pendapat aku....

Read More

Domain Percuma

0

Category: ,

Kebanyakkan daripada kita mungkin tidak tahu wujudnya domain percuma ni terutamanya bg newbie2 yang baru sahaja menceburi bidang perniagaan internet(IM)...begitulah juga yang terjadi kepada aku sendiri kerana sebelun ni aku xtaw pun ada domain percuma yang disediakan oleh beberapa syarikat...

Apa yang aku taw ketika mula2 menceburi bidang ni..kalau nk wat free blog or website..buat kt blogger or wordpress or ade la site2 lain yang menawarkan perkhidmatan buat blog free tp kalau free nama domain tu mesti ade site tu punya nama la contohnya kalau blogger mesti ade .blogspot.com selepas nama site kita tu ..cm aku punya blog ni la...http://fiziblogger.blogspot.com .. and lagi satu yg aku taw masa mula2 dulu...kalau nk domain yg lagi cantik contoh .com .info .net dan lain2 tu kene byar la fee dia....kne pandai pilih gak la..sbb skng da bnyak syarikat yg jual domain ni....Ape guna domain percuma ni.....

Read More

Pembuka Bicara..

0

Category:

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Hari ini dengan rasminya aku telah mewujudkan satu blog khas tentang diri aku. Setelah sekian lame aku berblogging ni xpernah pun ak wat blog ak sendiri..hehe..sume blog aku buat mcm2 jenis la...video la..gambar la..then ade gak sesetengah blog aku buat just for adsense..tp xmenjadi kerana aku xfocus lg time tu..x kemaskini langsung..hehe..malas kot..

Read More
Related Posts with Thumbnails

Sign MyGuestBook Here

Guestbook

Followers