PERHATIAN!!!

BLOG INI TELAH BERPINDAH KE DOMAIN YANG BARU
KLIK SINI

Akaun Adsense DiBan

Category:


Salam Maulidurrasul kepada semua pengunjung website aku. Agak lama juga aku tak update blog ni rasanya. Bukan sebab aku sibuk tetapi sebenarnya aku tak ada idea nak tulis entri tentang apa..hehe..

Setelah aku pikir2...aku rase eloklah aku kongsi pengalaman aku diban oleh goole adsense ni. Sebenarnya sudah seminggu lebih dah akaun aku kene ban, cuma masa tu aku tataw sama ada nak tulis kat blog aku ataupun tak....and hari ni aku buat keputusan untuk share la dengan korang semua.....


Aku memang agak frust la bila aku bukak je akaun adsense aku 2 minggu lepas...ada mesej keluar.."Your account is disable......bla..bla...". Time tu aku tersentak jugak la sebab ni first time aku kene ban akaun google adsense. Nak tambah lagi kekecewaan aku tu apabila dalam akaun aku tu ada duit hasil adsense aku buat.....

Duit hasil adsense tu tak la banyak...korang boleh tengok kat link ni(hasil adsense)...tapi cukupla untuk aku guna buat belanja kan..memang da dekat da tarikh aku boleh cashout duit tu...last2 kene ban..xsempat buat keluar duit tu...mugkin tak ada rezeki aku kan...

2 3 ari lepas tu memang aku dok pikir je la nape akaun aku kene ban..and 1 sebab yang aku rase buat adsense aku kene ban ialah:
1) akaun aku tiba2 ade duit ...padahal akaun aku tu da 2 tahun dok $0.00....sampai la tahun ni tiba2 naik mendadak...kemungkinan google da suspek aku kot...

2)Aku ade pakai cara blackhat sikit2..so sape yang main adsense ni kene berani amik risiko la kan..

Lepas peristiwa ni...aku x putus asa..aku akan teruskan lagi untuk buat adsense ni..sebab aku yakin kalau betul caranya..insyallah akaun kita selamat...

Aku da start balik da projek adsense ni..Nanti aku update korang earning adsense aku untuk bulan depan la..okeh..tungguuuu.... :)






pakcik google..kenape ban aku!!!warghhh.... :P








p/s;belajar dari kesilapan...

Comments (5)

google memang sekarang aktif ban blackhaters ni so kena hati-hati ler..

yap..sekarang google tengah mengamuk..ade yg buat whitehat pun terkene...hati2 di jalan raya...hehe..

salam ziarah dari akak..adsense ni memang ketat sikit..apa nak buat...terima ajerlah apa yang terjadi.

tu la kak...redha je la.. :)

backchat tu ape?hehe

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Sign MyGuestBook Here

Guestbook

Followers