PERHATIAN!!!

BLOG INI TELAH BERPINDAH KE DOMAIN YANG BARU
KLIK SINI

Akaun Adsense DiBan

5

Category:


Salam Maulidurrasul kepada semua pengunjung website aku. Agak lama juga aku tak update blog ni rasanya. Bukan sebab aku sibuk tetapi sebenarnya aku tak ada idea nak tulis entri tentang apa..hehe..

Setelah aku pikir2...aku rase eloklah aku kongsi pengalaman aku diban oleh goole adsense ni. Sebenarnya sudah seminggu lebih dah akaun aku kene ban, cuma masa tu aku tataw sama ada nak tulis kat blog aku ataupun tak....and hari ni aku buat keputusan untuk share la dengan korang semua.....

Read More

Video Dalam Ka'abah: Betul Ke??

10

Category:


salam blogger kepada semua pengunjung blog aku yang tak seberapa ini. Hari kira sejarah la bagi aku dlm berblogging ni sebab aku buat 2 entri dlm satu hari. Tapi entri ni tak la panjang sangat. Entri ni aku just nak share dengan korang satu video ni.

Terdetik dijari aku ni nak wat entri pasal ni bila aku dok blogwalking ke blog-blog lain..then aku jumpe la entri pasal kaabah kat blog haqi1611..Baca entri dia tu, bagusla sebab info tambahan kepada kita kan(klik sini untuk baca entri dia) .Then pastu aku teringat la yang dulu aku pernah tengok video keadaan dalam kaabah ni....

Read More

Personal Coaching Adsense

0

Category: ,

Salam kepada semua pengunjung yang datang blog aku ni. Rasenya da 3 hari aku tak update blog aku ni,tataw nak tulis pasal apa,no idea at all.So,2 3 hari ni aku just blogwalking ke blog-blog gengblogger n baca la entri-entri yang best kan. Mana taw kot2 nnt dapat idea nak wat posting..hehe..

So, hari ni aku nak buat satu entri yang lebih kepada review produk la.Sebenarnya sudah lama aku nak tulis pasal bnda ni,tapi ada masalah sikit la yang tak dapat dielakkan. Dan hari ni dapat jugak aku tulis pasal benda ni..Aku punya entri kali ni berkaitan Servis Personal Coaching Adsense....

Read More

Nuffnang.......

30

Category:

salam blogger kepada semua pengunjung blog ni. Hari ni tak ade ape yang penting yang aku nak kongsi dengan pembaca blog aku ni.
aku just nak share dengan korang pasal nuffnang aku ni..ntahla nak kata berita gembira aku rase tak kot..tapi syukur la dengan rezeki yang kita dapat kan...

Semalam aku pergi online dekat kopitiam..maklumlah kt umah aku ni tak ade internet.Setelah 5 hari aku tak online , semalam sambil2 dok blogwalking ke blog-blog lain..aku
bukak la aku punya nuffnang akaun. Saje bukak nak tengok prestasi blog aku ni camne kan..

Read More

Aku Kembali!!

2

Category:

salam semua kepada blogger-blogger.Setelah 5 hari aku tidak mengupdate blog aku ni, hari ini aku akan mula mengupdate blog aku ni
seperti biasa kerana program homestay itu telah pun tamat semalam.

pengalaman yang aku dapat dari program tu memang berbaloi-baloi. kira tak rugi la aku korbankan cuti aku selama seminggu untuk ikut program ni.
sebenarnya untuk post kali ni aku tak berniat untuk tulis panjang-panjang. idea pun tak ada lagi ni..

so post kali ni just nk inform kat korang je yang aku da start blogging balik da..so pasni aku wat cm biasa yang aku wat la..
blogwalking..klik2 nuff..komen blog lain....okeh..tu je setakat ni..

sekian...

Cara Mudah Daftar Google Adsense

2

Category: ,

Salam semua kepada blogger-bloger sekalian..jam pun dah menunjukkan pukul 3 pagi...aku ingat nak buat entri pagi esok je..tapi pikir-pikir balik..buat sekarang la ..lagi pun mata tak mengantuk sangat lagi..dan entri ni pun aku pikir tak panjang la..

kebanyakkan dari korang mesti tahu kan google adsense..and sesetengah dari korang pun mesti tahu betapa susahnya nak apply akaun google adsense ni..dan aku juga percaya mesti ada antara korang juga yang pernah kene reject dengan google bila apply akaun adsense...(aku pun pernah..hehehe)...So, dlm entri ni aku ade la 1 cara mudah korang nak apply akaun google adsense..mudah klau korang ikut step....

Read More

Mulakan Nuffnang

2

Category:


salam semua kepada blogger-blogger yang mengunjungi blog aku ni...hari ni aku nak buat entri pendek je....aku just nak beritahu korang penambahan dalam blog aku ni....iaitu iklan nuffnang...aku dok tengok kebanyakkan blog orang lain ada iklan nuffnang ni...


so..baru sekarang aku nak try(tertinggal gak aku ni)...lagi satu yang mendorong aku nak try servis ni sebab ada terbaca tentang earning proof dari beberapa blogger yang sudah guna nuffnang ni...walaupun tidak la banyak earning tu..tapi terbukti yang nuffnang ni bukan scam kan....

Read More

Cara Meningkatkan Trafik ke Blog

6

Category:

Salam blogger kepada semua...hari ni aku nak share lagi dengan korang semua cara nak tarik trafik ke blog kita..mungkin sudah ada blogger-blogger lain yang telah membuat entri tentang ni..tapi mugkin ada lagi yang tak tahu cara-cara nak tarik trafik ni... seperti yang korang taw kan..trafik ni ibarat nadi bagi seseuatu blog itu..kalau tak ada trafik..blog itu tak akan memberi sebarang faedah kepada kita..kecuali personal blog...

trafik ni amat penting terutama bagi blog yang menjalankan biz online..kalau tak ada trafik maknanya tak ada pelanggan la...
dalam entri ni aku akan terang beberapa cara nk tarik trafik ke blog anda semua..free ada..berbayar pun ada...so..terus baca okeh..


Read More

Facebook : Apa Sudah Jadi....

0

Category:

Salam semua kepada pengunjung blog ni...entri kali ni aku nak cite sikit la pasal facebook ni...entri ni just nak bagi pandangan aku je..nak share dengan pembaca-pembaca blog aku ni..









Kebanyakkan penduduk di dunia ni taw pasal facebook ni yang merupakan satu website jaringan sosial yang membolehkan kita berhubung dengan rakan2 kita ...sejak dari facebook ni mula diperkenalkan..penggunanya semakin ramai dan facebook juga telah menambahbaik websitenya untuk kemudahan pengguna-penggunanya...tapi aku tengok sejak kebelakangan ni....

Read More

Link Exchange : Siapa mahu??

8

Category:

Salam semua kepada blogger dan juga pembaca-pembaca blog aku ni...ari ni aku just nak buat entri pendek je dalam blog aku ni.. aku just nak menawarkan link exchange kepada sapa2 yang berminat...















Read More

Nuffnang Mulakan Charity Project Adik Ammar

2

Category: ,

Salam semua kepada pembaca-pembaca blog aku ni...semalam aku xupdate pun blog..tataw nak cakap pasal apa..hehe..ni pun xde idea sebenarnya tapi aku blogwalking ke satu blog ni..then ternampak la iklan nuffnang..

ape yang lain sangat pasal iklan ni sampai aku buat entri pasal ni hari ini...sebenarnya xde la special sangat just aku nak share je info ni kat korang semua..pasal kempen yang dijalankan kat gengblogger tu...Blogger-We Care Adik Ammar....

Read More

Internet Download Manager: Software Downloader Terbaik..

5

Category:

salam kepada semua blogger dan juga kepada pengunjung-pengunjung blog aku ni..aku baru je balik dari kelas ni ...3 jam duduk dalam dewan kuliah..beku..hehe..pasni ade kelas lagi..penat2..tp perkara biasa la tu kan..da nama pelajar...hehe....so, ade mase terluang ni aku rase nak update la blog aku ni..nak buat entri ckit..bg info kt pembaca-pembaca blog aku....

Ok..hari ni aku nak share ngan korang pasal satu software downloader yang memang power la..iaitu..Internet Download Manager 5.18(latest)....mungkin da ade antara korang yang da taw pasal software ni kan....aku pun sebenarnya da taw lame da pasal software ni...cuma aku tak guna je untuk mengdownload ape2 dari internet...sebab sebelum ni aku just guna orbit je....

Read More

sYok.Org: Online Portal yang Syok...

2

Category:

Salam blogger kepada semua pembaca-pembaca blog aku yang x seberapa ni....hari ni aku tak tahu nak update pasal ape kat blog aku ni...pikir punya pikir.. terlintas la kat kepala otak ni aku nak share ngan korang pasal satu portal yang selalu aku guna...iaitu syok.org: komuniti paling syok masa kini dan selamanya...







mungkin da ada antara pembaca-pembaca blog aku ni da taw pasal website ni...so yang da tahu xpe laa...aku just kongsi ngan korang je ..mane tahu ade yang tak kenal lagi syok.org ni kan....
ape yang best sangat kat website ni...???hmm...

Read More

Blogger We Care: Bantulah Adik Ammar

2

Category:

salam semua kepada pembaca-pembaca blog aku...kali ni hati aku tergerak untuk buat post pasal dugaan yang ditanggung oleh adik ammar...walaupun kempen ni da lame berjalan di gengblogger...aku berharap dapat membantu adik ammar ni sedikit sebanyak..aku da 2 3 hari da tampal ribbon kt sebelah tu dalam blog aku ni..cuma aku x buat entri je lagi...hari ni baru nak buat...

Untuk pengetahuan korang semua adik ammar ni menghidap penyakit jantung (PDA) sedangkan adik ini baru berusia 2 tahun! Korang leh bayang la cmne dugaan yang terpaksa ditanggung oleh adik ammar dan juga kedua ibu bapanya...korang leh baca kisah ni lebih lanjut di blog Puan Asmiza...















Setiap blogger yang menampal ribbon ni dalam blog korang tak kisah la kt post ke..sidebar ke..janji orang ramai leh nampak...akan menjana RM1 kepada adik ammar...walaupun tak banyak..yang penting keihklasan hati untuk membantu....

Read More

Screen Shot(SS) Hasil Adsense...UPDATE!!

18

Category: ,

Mula2 ingat nak tulis esok je pasal hasil dari adsense aku ni..tp pikir2 balik tak sabar la pulak nk kongsi dengan pembaca2 blog aku ni..hehe..benda baik tak salah kalau nak kongsi kan..boleh dijadikan pendorong kepada korang semua....

kalau korang baca post aku yang kedua..pasal domain percuma tu...aku ada bgtaw yang aku akan buat post pasal hasil adsense aku kan...so, inilah postnya...buat pengetahuan semua..adsense aku ni..aku pakai yang domain punya je..adsense for content tak menjadi lagi setakat ni...hehe...nk tahu hasil adsense aku??....cepat2 baca.....

Read More
Related Posts with Thumbnails

Sign MyGuestBook Here

Guestbook

Followers